Ikke så uvanlig å grille lam kanskje, men det er jo ofte svineribbe som vinner kampen om hvilke pinner vi slenger på grillen. Pinnekjøtt er undervurdert som grillmat, så har du noe igjen kan du følge oppskriften for lammeribbe. Bare bruke pinnekjøtt i stedet. Men du må selvsagt vanne ut og dampkoke før du griller det.
Får du ikke tak i lammeribbe kan du bruke det meste av lammekjøtt til å lage deilige grillspyd med gresk salat laget av sommerens friske, norske salat!
Lammeribbe på grillen er helt fantastisk uansett, og norsk lam er en flott grillråvare.
Her er en oppskrift som kombinerer to særdeles gode norske produkter: Norsk lam og norsk honning. Honningcentralen står for mesteparten av honningproduksjonen i Norge og ser du Nyt Norge merket på honningen så vet du at den er fra norske bier.
Lam, honning og grill er en fabelaktig smakskombinasjon.
Du trenger til 4 personer:
- 2 kg lammeribbe
- Krydder og marinade:
- 1,5 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 dl norsk honning
- 1 dl soyasaus
- 1 stk rød chili
- 1 båt hvitløk
Dette fungerer best om ribbeina er knekt. Det gjør de på butikken om du spør. Eller du bare knekker dem selv.
Rut svoren med en skarp kniv. Gni ribba inn med salt og pepper. Bland honningsausen og pensle den på. Pakk ribba inn i aluminiumsfolie og legg den på grillen for å “dampe” i 15-20 minutter. Snu den noen ganger.
Ta av folien og grill videre. Det er lurt å veksle mellom varm og mindre varm grill. Det tar ca 50 minutter før den er ferdig. La den hvile 10-15 minutter før du skjærer den opp.
Den drypper. Garantert.
Det er et smart triks å lage en form av aluminiumsfolie som du setter under grillristen. Varmen får du likevel, men du slipper at fettet drypper ned på glørne, tar fyr og brenner kjøttet.
Server med ferske norske nypoteter og hvorfor ikke grille sesongens norske grønnsaker som nykål og hjertesalat til. Salat er alltid godt til grillmat. Sunn grillmat er det og.
Lammeribbe, honning, hjertesalat! Da har du et sommermåltid av fantastiske norske råvarer det er verdt å vente på.