Er du også glad i honning? Da er du ikke alene. Og etterspørselen og salget øker. Så langt i 2019 har salget av norsk honning økt med hele ti prosent.
Hva kan det skyldes?
– Jeg tror det skyldes flere ting. Én av de viktigste grunnen er at vi har klart å formidle et viktig budskap, nemlig at honning er et veldig godt alternativ til sukker, sier Knut Tisthal, salgs- og markedssjef i Honningcentralen.
Har han en lang liste over bruksområder hvor honning kan erstatte sukker.
– I bakverk, for eksempel. Det viser seg at honning reagerer veldig godt på gjærsoppen i gjær, ja, enda bedre enn sukker. Honning er også strålende i salatdressing. Ikke bare fordi det gir sødme, men også fordi honningen gir en fin emulsjon av olje og eddik.
Er det andre årsaker?
– Ja, jeg tror også den økte bevisstheten rundt bienes viktige rolle i naturen og i matproduksjonen spiller inn.