Feilmerket salat med Nyt Norge hos Coop
Nyt Norge

Spansk salat feilmerket med Nyt Norge

Feilmerkingen ble oppdaget mandag 27.april. Dette gjelder et lite parti med “Coop Trippelsalat”. Produktet tilbakekalles fra lager og butikk.

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Et parti med spansk salat under varemerket "Coop Trippelsalat" har ved en feiltagelse blitt pakket med Nyt Norge-merket på emballasjen.

– Det er snakk om et mindre parti med 1.250 pakker «Coop Trippelsalat» som er solgt i Stavanger-området. Vi beklager på det sterkeste det som har skjedd, og vil nå foreta en revisjon av leverandøren for at dette ikke skal skje igjen, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge. - Vi er opptatt av at kundene, som også er våre medeiere, kan stole på at produkter merket Nyt Norge inneholder norske produkter. Vi ser derfor meget alvorlig på denne hendelsen.

Coop har undersøkt saken og opplyser at pakken er merket med riktig opprinnelsesland på produktet, men ved en menneskelig svikt er det benyttet feil emballasje-rull i pakkingen.

– Vi er nå i dialog med leverandøren for å forsikre oss om at rutinene blir gjennomgått slik at dette ikke skjer igjen. De kundene som ønsker å levere produktet tilbake, skal selvsagt få pengene tilbake, sier Kristiansen.

Produktene det gjelder er kun solgt i Stavanger-området, og er nå trukket fra butikkene.

Viktig med årvåkne forbrukere

– Mange surfer på en norskhetsbølge og forbrukerne er veldig opptatt av å støtte norske mat og norske varer, så da reageres det sterkt på feil. Nå har vi hatt to feilmerkinger på rappen, og da skjønner jeg godt at forbrukerne reagerer. Årvåkne forbrukere er viktig for at feil med Nyt Norge-garantien oppdages, sier administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat, Nina Sundqvist.

Stiftelsen Norsk Mat og Coop er nå i dialog for gjennomgang av rutiner for bruk av merkeordningen.

– For oss er det viktig å følge opp Coop og vi har en god dialog om dette. Menneskelige feil kan skje, men nå må Coops rutiner forbedres og revideres for å unngå helt unødvendige feilmerkinger. Nyt Norge er en garanti for norsk opprinnelse – det skal forbrukeren føle seg trygg på, sier Sundqvist.