Surret skinkestek
Nyt Norge

Feilmerket skinkestek

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

80 forbrukerpakninger merket med «Meny surret skinkesteik uten bein» har blitt feilmerket med Nyt Norge. Pakningen inneholder importert svinekjøtt fra Tyskland.
Feilmerket kjøtt ble sendt ut i forrige uke, uke 14, og feilen ble oppdaget av produsenten Norfersk mandag 12.april. Tilbaketrekkingsbeskjed ble umiddelbart sendt til Meny-butikkene fra Norgesgruppen. 

Forbrukere som har kjøpt den feilmerkede varen kan returnere denne til butikken den er kjøpt i, og få pengene igjen.

Feilen skjedde i forbindelse med bytte av etiketter da man gikk fra å benytte norsk råvare til å benytte importert råvare.

Følger opp Norfersk

- Dette er den andre feilmerkingen vi har registret i år. Vi vet at det er økt risiko for feilmerking når man endre fra norsk til importert råvare, nettopp derfor har vi være på ekstra revisjoner hos produsenten, Norfersk, og hos flere bedrifter i kjøttbransen. Det importeres mer kjøtt til Norge som en følge av stengte grenser, da går også risikoen for feilmerkinger opp. Vi ser alvorlig på dette, og følger nå opp Norfersk med ekstra tiltak. Alle typer feilmerkinger gjør stor skade på merkevaren Nyt Norge, sier Nina Sundqvist, administrende direktør i Stiftelsen Norsk Mat.

− Vi ønsker å ha mest mulig kjøtt fra Norge i våre butikkhyller. Grunnet råvaremangel, må våre underleverandører dessverre ty til noe import. Vi er svært tydelige på at vi skal ha ærlig og korrekt merking på alle våre produkter. Her har det dessverre skjedd en menneskelig feil hos vår leverandør; ny etikett uten «Nyt Norge» ble ikke påført. Det er beklagelig. Vi følger opp leverandøren for å se på rutinene, sier Nina Horn Hynne, kommunikasjonssjef i MENY.