Norske epler er fantastisk gode i flytende form, og det er et friskt tilegg til et fett julemåltid som ribbe.
Anbefalt drikke: Røyse eple- og ingefærjuice.
Her er en guide til deg som ikke vil drikke alkohol i julen.
Norske epler er fantastisk gode i flytende form, og det er et friskt tilegg til et fett julemåltid som ribbe.
Anbefalt drikke: Røyse eple- og ingefærjuice.
Norsk solbærsaft er laget på friske, smakfulle bær rike på antioksidanter. Den er et fruktig komplement til salt julemat som pinnekjøtt.
Hvis du vil lage solbærsaft selv, finner du en oppskrift på det her. Oppskriften er en standard for mange forskjellige bærsafter, hvor solbær er en av dem.
Annen anbefalt drikke: Røyse plommejuice.
Rakfisk har en sterk og markant smak, og til passer det best med kraftig drikke med for eksempel ingefær.
Hva med gulrotshots på norske gulrøtter? Har du en juicepresser kan du presse gulrøtter til juice eller du kan mikse gulrøtter og vann sammen, og så klart tilsette ønsket mengde ingefær for spenst.
Les mer om de norske gulrøttene her.
Til norsk, salt lutefisk passer det meste av drikke, som øl på hvete, vin, musserende eller eplemost.
Anbefalt drikke: Askim sprudlende eplemost.
Varme drinker er fantastiske for kalde julekvelder.
Oppskrift på varm kakao finner du her.
Frister noe litt friskere og lettere, finner du en oppskrift på eplegløgg (avbildet under) her.
Du kan fremdeles finne norske epler i butikken, lagret i oksygenfattig atmosfære. Les mer om teknologien bak vintereplene her.
Andre drikker med Nyt Norge-merket som passer bra i julen er:
Askim Frukt- og Bærpresseri eplemost (både med og uten fruktkjøtt, både med og uten kullsyre)
Røyse Bærpresseri eplejuice
Røyse Bærpresseri kirsebær- og rabarbra med eple
Røyse Bærpresseri plommejuice*
Røyse Bærpresseri eple- og ingefærjuice*
Røyse Bærpresseri rabarbra drikkeklar
*Nevnt internt i teksten
Foto, hoved: Eplegløgg. Jon Marius Nilsson / Opplysningskontoret for frukt og grønt
Norsk løk i maten gir en næringsrik og smakfull opplevelse for en rimelig pris.
Norsk mat \\