Feilmerking med Nyt Norge
Nyt Norge

Coop har feilmerket kjøtt fra Tyskland med Nyt Norge

Åtte forbrukerpakninger med kjøtt fra Tyskland ble feilmerket p.g.a svikt i rutinene ved bruk av etikettmaskinen. Dette skjedde hos Fatland Ølen som leverer kjøttråvare til Coop. Feilmerkingen skjedde i desember 2019.

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Kjøttet er fra Tyskland og skal derfor ikke merkes med Nyt Norge. Partiet hadde siste forbruksdag 15. januar, og Matmerk ble gjort oppmerksom på feilmerkingen av en forbruker 17.mars. Vi fulgte da våre rutiner og tok kontakt med Coop for å få en forklaring. Så snart Korona-situasjonen tillater det vil det bli gjennomført en revisjon Coops kjøttleverandør, som er Fatland Ølen i dette tilfellet, og deres interne rutiner. Copp har gitt tilbakemelding på at dette dreier seg om et parti importert kjøtt fra Tyskland, der etikettmaskinen ikke ble stilt om da man gikk over fra å pakke norsk til til og pakke importert vare. Feilen skal gjelde åtte forbrukerpakker med storfekjøtt som ble pakket 16.12.2019. Feilen ble oppdaget, og rettet opp, men det ble da oversett at det var kommet ut noen produkt med feil etikett. Disse er da kommet i salg til forbruker.

- En feilmerking er alltid en for mye, og vi beklager dette.  For Matmerk er det viktig at opprinnelsesgarantien til Nyt Norge faktisk er reell og forbruker skal føle seg trygg når de handler. Av dette partiet ble åtte pakker feilmerket og jeg synes det er bra at årvåkne forbrukere gir oss tilbakemelding. Jeg har ingen grunn til å tro at COOP går inn for å lure oss, og dette ser ut til å være en menneskelig svikt når man stiller om på etikettmaskinen. Der det er mennesker som gjør i siste kontroll, så kan det skje feil. I dette tilfellet så ble ikke filmen på forsiden endret samtidig med etiketten på baksiden, sier administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

Nyt Norge registret fire feilmerkinger i 2019. Nyt Norge finnes i dag på ca. 3700 produkter.