Alt klart til 17.mai frokost?
Nyt Norge

Alt klart til 17.mai frokost?

Skal du ha 17. mai frokost? Og helst lettvint og enkelt? Da dekker du på med flotte norske råvarer som egg, kjøtt grønnsaker og melk på 1-2-3. Bedre start på grunnlovsdagen får du ikke.

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

17.mai frokosten har lenge vært en tradisjonsrik samling før barnetoget traver i vei og gater og veier fylles med bunadskledde foreldre og uniformskledde musikanter. Eller vennefrokosten som sklir over i en lang lunsj mens barnetoget går forbi på fjernsynsskjermen.

Men hva serverer du? Vi har listet opp noen forslag til en norsk og god frokost. Disse fikser du enkelt mellom skjortestryking og skopussing.

 

Alt klart til 17.mai frokost?

Alltid egg

Eggerøre, kokte egg eller eggedosis – mange muligheter og passer perfekt til 17. mai. Visste du forresten at norske egg har salmonellagaranti? Og da mener vi fri-for-salmonella-garanti. Vi har blant de tryggeste eggene i verden, og det gjør at du kan spise dem posjert, rå og i eggedosis - og er enkelt å fikse

Test ut «Egg med røkelaksfyll», eller hva med «Egg i sky»?

 

Alt klart til 17.mai frokost?

Spekemat må med

Du finner nesten ikke noe mer norsk enn spekemat. Fenalår, spekepølse eller spekeskinke er enkelt å servere på fat med flatbrød og rømme.

Her er tips til hvordan du lager et proft spekefat.

 

Alt klart til 17.mai frokost?

Grønt til frokost

Det er alltid plass til en god salat. Agurk, tomat, paprika og salat er basen og så tar du med litt eple eller appelsin, noen nøtter og litt god olje! Eller du kan være skikkelig «crazy» og ta med rødbeter og honning – som i denne salaten.

 

Dessert så tidlig?

Alle har dessertmage og hva passer bedre enn Pavlova til 17. mai? Kanskje ikke til frokost, men det er vel lov med en liten bit? På Melk.no finner du flere tips.

 

Alt klart til 17.mai frokost?

Alle tar med litt

Mange har fellesfrokost der alle tar med litt forskjellig. Da er det greit å planlegge litt, sånn at ikke både tante Anne og onkel Peder kommer med brokkolipaien sin.

Her finner du oversikten på retter til fellesfrokost og hvor mye du trenger per person.

 

Husk - det er langhelg!

I år er 17. mai på en fredag. Det betyr kanskje at det er greit å handle inn litt ekstra, slik at du har nok til en god frokost på lørdag også. Du bare lager litt ekstra.

Se etter Nyt Norge-merket i butikken. Da får du garantert råvarer som har fulgt strenge norske regler og som er produsert og pakket i Norge.

− Såpass bør det være på 17. mai – hurra hurra HURRA!