Endelig. Endelig er tida her. Nå kommer godsakene vi har ventet på. Å-ja, nå kommer primørene....!
Primøhh... hva?, sier du?
Primørene. De første, deilige, sprø grønnsakene. Vi får vann i munnen bare av å tenke på det: Gule, friske norske nypoteter. Eller hva med lysegrønn, deilig sprø nykål? Tenk på friske, struttende, norske salater!
Akkurat nå, i skifte mellom vår og sommer, begynner de første av årets norske grønnsaker å synes i grønnsaksdisken i butikkene.
Da er det jo bare å nyte i vei – og slenge dem på grillen. Kankje ikke alt, men hjertesalat og nykål, for eksempel, kan grilles.
Salatgrilling kanskje ikke er særlig utbredt, men norsk hjertesalat smaker faktisk utmerket når den får litt røff varmebehandling. Hjertesalat er en av de salattypene som egner seg best på grillen. Det er så enkelt som å skjære salaten i to, gni den inn med litt salt, pepper og olje og grill! Den skal falle litt sammen, men ha krønsj inni. Skvis litt sitron over, litt god olje og kanksje litt revet lagret ost.
Da har du forsommersmaken på plass!
(iktignok er ikke alle enige i den saken. Vi skrev en artikkel om dette for to år siden - og da delte Facebook seg nærmest i to. En harmdirrende nei-gruppe ville ha seg frabedt å "ødelegge fin norsk salat" ved å grille den. Ja-folket var mer positive. Vi lar det være opp til alle - så lenge dere fortsetter å elske norsk salat, alle sammen!).