Cottage Cheese fra Tine, samlebilde
Nyt Norge

Ni ting du kanskje ikke visste om Cottage Cheese

Cottage Cheese eller hytteost?

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Cottage Cheese har de siste årene blitt et svært populært produkt med mange bruksområder. Cottage Cheese fra Tine er selvefølgelig NYT NORGE-merket, noe som garanterer at råvarene er norske, at bonden har fulgt strenge norske regler, og at prodktet er produsert og pakket i Norge. Her er 9 ting du kanskje ikke visste om skjørosten:

  1. Cottage Cheese kalles også hytteost

  2. Du kan fryse Cottage Cheese inntil seks måneder. Den bør så tines langsomt i kjøleskapet.

  3. Cottage Cheese er en god kilde til proteiner. Bruk Cottage Cheese i brødbakingen slik at du får et proteinrikt brød.

Cottage Cheese fra Tine, samlebilde
Hva med Cottage Cheese i pastasalaten? Foto: tine.no/ Synøve Dreyer
  1. Cottage Cheese kommer opprinnelig fra USA. Kanskje lagde vikinger fra Norge en lignende ost lenge før USA. Når de dro ut på tokt hadde de nemlig med seg Skjørost som ligner Cottage Cheese.

  2. Produksjonen av Cottage Cheese startet i Norge på slutten av 1950-tallet.

  3. Cottage Cheese er laget av skummet melk og tilsatt fløte og salt.

Cottage Cheese fra Tine, samlebilde
Cottage Cheese passer utmerket på skiva. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn
  1. Cottage Cheese smaker godt som pålegg, til salater og i desserter.

  2. TINEs orginale Cottage Cheese inneholder 4,3 prosent fett, mens den magre varianten inneholder bare 2 prosent fett.

  3. Ofte kan Cottage Cheese holde seg lenger enn utløpsdatoen, så lenge den er uåpnet og lagret kaldt. Etter du har åpnet en pakning med Cottage Cheese bør du bruke den i løpet av 7-14 dager.

Kilde: Melk.no. Les mer om Cottage Cheese her

Under finner du varierte oppskrifter som inneholder Cottage Cheese.

Oppskrifter fra Brød og korn

10 minutter + bløtlegging over natten
40 minutter + 4 timer avkjøling
10 minutter (utenom bløtlegging av korn)